tisdag 3 mars 2009

Hur tänker ni?

Ni som tycker att Monica Antonsson gjort fel, på vilket sätt menar ni att hon gjort det?

9 kommentarer:

  1. Det är en alldeles för övergripande fråga. I mitt tycke så är problemet att hon baserat hela grävandet på utvalda intervjupersoner. Boken består av en hel del skvaller som inte alls är relevant, enligt mig. Boken är bra skriven men jag ser den inte som objektiv eftersom det inte är intervjupersoner som täcker upp på båda sidorna. Monica skriver att hon presenterar "Sanningen om Gömda" men då borde hon ha låtit Mias familj komma till tals också. Det finns uppenbarligen folk som anser annorlunda, det största felet som Monica gör där är att hon inte låter dem tala, varken i boken men inte heller i bloggen.

    SvaraRadera
  2. bra och sansat skrivet, jag efterlyser mer sånt.

    SvaraRadera
  3. Eftersom du inte tar med mina inlägg, Norah4you, så skriver jag mina frågor till dig här:

    "Mycket märkligt inlägg. Om man har ett uselt betyg så är det fakta. Kontrollerbara fakta. Varför hittade Liza på just detta med att Mia hade bra betyg? Eller att hon hade ett högt uppsatt jobb på en bank? Och varför var Luis från Chile plötsligt en trygg norrlänning? Det är sådana frågor som oroar mig."

    SvaraRadera
  4. Jag fortsätter skriva frågor till Norah och alla som skriver på hennes blogg, eftersom jag censureras där. VARFÖR tror ni att svaga betyg i en hjälpklass blir till toppbetyg, och en chilenare blir till en trygg norrlänning?

    SvaraRadera
  5. Varför en chilenare som kör över folk blir till en trygg norrlänning tror jag beror på att det ska bli en tydlig kontrast till Osama.

    Osama ska vara ond men eftersom chilenaren i realiteten var ondare så blev ju det fel. Alltså måste vi göra om.

    SvaraRadera
  6. Ok det köper jag. Men betygen?

    SvaraRadera
  7. Betygen var ju Maggans/Mias syster Mias, hon hade även jobbat på bank med den bafattning som Maggan/Mia uppgett till Liza.

    Maggan/Mia tyckte tydligen om att framställa sig och leka att hon var sin syster redan tidigt.

    Vilket kanske är läga för någon slags psykdiagnos, med svag egen identitet, fast jag vet inte alls vad.

    Så en hel del är ju omgjort och stämmer PRECIS in på Maggan/Mias syster, som för övrigt sjukt nog heter Mia, och det har hon gjort hela sitt liv.

    Det är verkligen något som känns sinnessjukt i det här..

    SvaraRadera
  8. Utan att försvara, utan snarare förklara, jag antar att LM insåg att läsarna inte skulle ha samma intresse av att läsa om en WT-tjej som hade ihop det med flyktingar. För precis så fördömande tror jag vi är. Och precis de fördomarna spelas på på MA´s blogg. Människor som uppfattas som svaga hånas helt öppet, om någon haft kontakt med socialtjänsten bedöms den personen som mindre tillräknelig.
    Med facit i handen så tror jag att LM´s grepp var genialiskt(dock inte moraliskt försvarbart).
    Hela MA´s blogg genomsyras av något man brukar tillskriva bordelinepersonligheter, nämligen svart-vitt tänkande. Och ALLA som MA har pratat med är goda liksom alla som ställer sig 100% på hennes sida. Vi andra som dristar oss till aningen kritik bemöts med ganska trista tillmälen. Sånt som brukar kallas ful härskarteknik. Detta och lite till gör att jag tycker att bloggen spårat ur och blivit rent obehaglig att läsa. Tack o hej!

    SvaraRadera
  9. Wow, ett svar på min blogg!!! Tackar för svaret, men tycker du verkligen att Marklund var genialisk när hon kallade en påhittad bok för sann?

    SvaraRadera